MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Friday, December 22, 2017

Volite sebe i ono što radite!



Jedna stara poslovica kaže “Srce bira”, ali da li je zaista tako? Pre svega, preispitajte sebe, svoje postupke, svoju želju za nečim. Ako se u svemu tome osećate neprijatno, vreme je da menjate stvari! Stanite ispred ogledala i zapitajte se “ Ko sam ja?Da li sam zadovoljan/na svime što sam do sada postigao/la?” Ne osećajte se neprijatno, jer to ste VI! Prihvatite sebe takve kakvi jeste.
Možda izgleda čudno,ali nikad nije kasno da menjate sebe na bolje. Sada imam pitanje za vas: Šta je to što radite svakodnevno, a da vas čini srećnim i zadovoljnim? Samo da vam kažem da većina ljudi koje poznajem nije htelo da mi odgovori na ovo pitanje… nije htelo ili nije znalo? Pre će biti da je ovo drugo. Ali zašto? Koji je razlog što ne možemo sebe da usrećimo? Pre svega, sami mislimo da smo nesrećni, a zapravo smo na neki način svi srećni. Recimo, možemo biti srećni jer:
  • smo okruženi pravim ljudima
  • volimo odredjene osobe
  • radimo ono što volimo
Ovo poslednje zapamtite i ne ispuštajte iz vida! Iako se nalazi na trećem mestu, za nekoga je to zadnje, a za nekoga prvo ili drugo. Meni je svaki dan ispunjen lepim stvarima. Juče je jedan mali dečak pevao, dok je njegov tata svirao harmoniku. Uživala sam!
Ponekad mislite da su neke stvari imaginarne, ali ako odvojite minut vremena i vizualizujete ih u svojoj glavi i pogledate kroz prozor, videćete da vam se pričinilo.

No comments:

Post a Comment