MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Tuesday, November 7, 2017

Pranic Healing tretmani


Pranic Healing tretmani
Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne životni dah. Tako postane čovjek živa duša. Knjiga postanka 2:7
Inteligentna osoba širokih je pogleda. Ne ponaša se poput noja koji zabije glavu u pijesak kako bi izbjegao nove ideje i razvoj. Inteligentna osoba nije lakovjerna, ideje ne prihvaća slijepo. Temeljito ih proučava i promišlja, a onda ih razumom vrednuje; ispituje nove ideje i razvoj kroz pokuse i svoja iskustva. Inteligentna osoba proučava te ideje bistrim, nepristanim umom. MCKS
Iscjeljivanje Pranom pradavna je znanost ili umijeće iscjeljivanja pri kojem se prana ili chi ili životna energija koristi za iscjeljivanje cjelokupnoga fizičkog tijela. Takvo iscjeljivanje zahtjeva i manipuliranje chijem i bioplazmičkom tvari pacijentova tijela. Naziva se i iscjeljivanje chi - gongom (ki kung ili chi / ki iscjeljivanje), ekstrasenzorno iscjeljivanje, iscjeljivanje vitalnom silom, terapeutski dodir, polaganje ruku, magnetsko iscjeljivanje, iscjeljivanje vjerom i karizmatično iscjeljivanje. Prana ili chi životna je energija ili "dah života" koja održava tijelo živim i zdravim, a terapeut je odašilje pacijentu i tako ga iscjeljuje.
U drevnoj kineskoj medicinskoj znanosti postoji pet razina umijeća iscjeljivanja. Prva je razina tuena. Liječnik upotrebljava svoje ruke da bi masirao. Taj se postupak zove i akupresura. Na drugoj razini liječnik se koristi ljekovitim biljem da bi izliječio pacijenta. Na trećoj razini liječnik primjenjuje akupunkturu i paljenje čepa od suhog bilja na vrhu akupunkturnih igala, kao sredstvo protiv bolesti (mokša). Na četvrtoj razini liječnik prakticira akupunkturu uz odašiljanje energije Chi preko igli u meridijane i unutarnje organe. To je viša razina iscjeliteljskog umijeća, koja zahtijeva dodatne godine učenja i vježbanja. 
Peta razina zahtijeva najviše iscjeliteljsko umijeće, a to je projekcija energije Chi bez upotrebe igala ili tjelesnog dodira. Energija Chi odašilje se iz blizine ili iz udaljenosti, a to može biti i sa kontinenta na kontinent. U staroj Kini i Indiji strogo se čuvala tajna o tome kako odaslati energiju Chi na blizinu ili daljinu, a da se pritom iscjelitelj ne iscrpi. Odašiljanje energije Chi bez tjelesnog dodira zove se liječenje Chi - gongom, a dijeli se u dvije škole, unutarnju i vanjsku, odnosno iscjeljivanje svojom Chi energijom ili korištenjem vanjske Chi energije iz zraka i zemlje. Unutarnja je škola liječenja Chi - gongom raširenija, a potrebne su godine i godine vježbanja da bi se razvilo dovoljno energije Chi. Upotreba vlastite unutarnje energije Chi za liječenje pacijenata iscrpljuje i zamara pa se smjelo liječiti samo dva do tri pacijenata na dan. 
Vanjska škola liječenja Chi - gongom nije tako omiljena pa je gotovo nepoznata široj publici. Ta škola crpi energiju chi iz zraka i zemlje te je usmjerava kao lijek na pacijenta. Vanjska škola liječenja po svojoj učinkovitosti je jača od unutarnje škole i liječnik može dnevno iscjelivati od dvadeset - trideset pacijenata.
Iscjeljivanje Pranom proširilo se u mnoge zemlje svijeta kao vrlo učinkovita terapija u iscjeljenju ljudi koju u velikom broju provode i liječnici klasične medicine kao dopunu ili samostalno liječenje.
Neka iscjelivanje Pranom otvori vaš um svijetu ogromne i profinjene energije. Neka se iscjelivanje Pranom proširi po cijelom svijetu i pomogne u otklanjanju ljudske patnje. Neka tako bude! Autor: MCKS

No comments:

Post a Comment