MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Thursday, November 16, 2017

"Duhovni život znači biti TI





"Duhovni život znači biti TI. Biti prirodan" Ovde primećujem mnoge koji žele biti veći nego što jesu, jer su negde nešto pročitali pa daju lekcije. Napismeno. Pitam se da li to zaista primenjuju i u svom privatnom životu i sumnjam. Padaju ovde na najmanjoj gluposti. Iz njih govori EGO kao kuća. Ali zato znaju teoriju. Naučili, da.
Temeljni problem ovdje je da ti ''radiš'' na duhovnosti sve ove godine. "Mnogo učitelja, mnogo tečajeva, mnogo knjiga! Pokušavao si prikupiti stvari izvana. Skupio si puno toga, ali ništa nije postalo tvoje iskustvo. Jer si bio zazuzet radeći na tome, ništa nisi mogao iskusiti. Ovo je korijen tvoga razočaranja. Prestani raditi i počni bivati. Umjesto s mnogo učitelja, mogao si se povezati s jednim. Umjesto mnogo metoda, mogao si se držati jedne. Ako svaki dan kopaš na jednom mjestu, na kraju ćeš doći do izvora vode ispod naslaga zemlje i kamenja. Dosljednost. Uvjerenje. Posvećenost. Čistoća. Jasnoća. Poštovanje.
Duhovni život znači biti TI. Biti prirodan. Povezivati se sa sobom. Prepoznavati, razumijevati i spajati se sa sobom. Učitelji, metode i knjige mogu biti korisne ako znate kako ih koristiti da biste došli sebi. Inače će vam sve to samo postati teret. Ne biste znali što učiniti s materijalima koje ste kupili bez cilja. Sigurno bi vam zagušilo vaš prostor. Stoga, počnite ulaziti u svoj unutrašnji prostor, unutrašnji svijet. Tražite unutra. Poštujte sve majstore, sve knjige, sve religije i sve metode. Ali budite svoji i izražavajte svoje istinsko sebstvo. Radije se koncentrirajte na uklanjanje svojih unutrašnjih demona nego na sakupljanje alata izvana. Poštovanje, Zahvalnost i Bezuvjetna Ljubav služit će kao gorivo i zaštita na vašem putovanju. Uvijek ih nosite. Blagoslivljam vas". Mohanji

No comments:

Post a Comment