MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Saturday, December 9, 2017

ALKEMIČAREV SAN



Ljubičasti plamen je alat samotransformacije. Fizički eksperimenti u alkemiji kojima se bazični metali transformiraju u zlato su simbol toga što Ljubičasti plamen radi.
U srednjem vijeku alkemičari su pokušavali transmutirati bazične metale u zlato, upotrebljavajući toplinu da bi razdvojili "fino" od "grubog". Uvijek je bilo alkemičara koji su istraživali kako kreirati dobrobit transmutiranjem bazičnih metala - ovaj proces je simbol više i plemenitije alkemije - alkemije transformacije.
Alkemičari duha nisu tražili fizičku nego duhovnu dobrobit. Istraživali su kako transformirati sebe u duhovnija bića tako što će postati puni ljubavi, mudriji i milosrdniji. Ljubičasti plamen ima mogućnosti puno pridonijeti toj transformaciji transmutirajući negativne elemente unutar vas. Ljubičasti plamen ima jedinstvenu sposobnost transformiranja straha u hrabrost, nemira u mir i mržnje u ljubav. Zbog toga je znanje o Ljubičastom plamenu bilo cijenjeno kroz stoljeća.
Alkemičari svih vremena tražili su mistični kamen mudrosti. Rani alkemičari proveli su jako puno vremena odgonetavajući razne šifrirane brojke i tekstove u potrazi za tim kamenom. Za njih, bilo je vrijedno života odgonetnuti misterij tog kamena koji je simbolizirao transmutaciju niže animalne prirode u višu i Božansku. Prikriveni kamen mudrosti - kamen koji nije kamen - nije bio fizički nego duhovni i napravljen je od vatre. Neki su alkemičari otkrili tajnu Ljubičastog plamena. Prema neoplatonskim alkemičarima kamen mudrosti bio je samotransformirajući plamen koji će voditi njihovu dušu u visinu, uzdižući prema duhu sve kvalitete koje vuku prema dolje i suprotnost su duhovnoj biti. U tom procesu "gusti i tamni materijali" u njihovim tijelima biti će transmutirani u rijetke i svjetleće materijale. U tom duhovnom eksperimentu, rekli su da će alkemičari postati "kao bogovi" težeći za "zlatom mudrosti, a ne za običnim metalom". Transmutacija tada nije bila samo proces koji pretvara bazične metale u zlato nego duhovni proces kojim duša izrasta u stanje jedinstva sa Božanstvom.

No comments:

Post a Comment