MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Wednesday, May 6, 2015

VREMENSKI KLJUČEVI U DONOŠENJU ODLUKA



Vremenski ključ #1

Živimo u ispunjenju 5.125 godina dugog vremenskog ciklusa – jednog od civlizacijskih doba – koje su drevne Maje obračunavale da će se završiti zimskim solsticijem 21. Decembra 2012.

„Da li ste svesni da Skok ljudske svesti se dešava čak i dok čitate ove reči. One upošljavaju nebeske pokretače kao što su supernove i Zemljino poravnanje sa Galaktičkim centrom u godinama koje predstoje 2012toj čime se pokreće evolucija naše vrste.“ – Sol Luckman

Trenutno stanje sveta nije nešto što će jednostavno nestati u sumraku vremena što izgleda kao da vreba tamo negde u budućnosti. Ustvari, radi se o nečemu sasvim suprotnom. Period našeg sveta ima datum isteka. Završava se na specifičnim događajem koji je markiran u kalendaru pre više od 2.000 godina. Nema tajni u vezi tog datuma. Maje koje su to sračunale takođe su to postavile kao trajni zapis za buduće generacije. Uklesano je u kamenom spomeniku koji je sagrađen da traje sve do kraja vremena.

Koristeći ovaj format drevnog Dugoročnog kalendara - sistem čuvanja vremena koje su Maje razvile kako bi pratile duge periode vremena – poslednji dan trenutnog sveta je zapisan kao petodelni kod. Govori nam da će se naše trenutno doba završiti zimskim solsticijem 21. Decembra 2012. godine. Na taj datum, misteriozne Maje su identifikovale zapanjujuće astronomske događaje koji će doprineti kraju našeg doba, a to su učinile pre više od dva milenijuma. Tokom ovog vremenskog ključa, sve, počev od globalne  klime, umnih obrazca ratova i mira, pa sve do našeg duhovnog rasta izgleda da je pod direktnim uticajem planetarnih promena koje su naučno dokumentovane.

Koje ste promene zabeležili u VAŠEM životu kao i u svetu kao celini proteklih nekoliko godina?


Vremenski ključ #2

Naši preci su zapisali svoje iskustvo poslednjeg „svršetka vremena“, prevazilazeću svaku razumnu sumnju, da kraj jednog doba je početak sledećeg ali nikako kraj sveta.

„Naš izazov, koji je takođe ogromna prilika, je da se otvorimo ka doslovno rečeno TRANS-FORMATIVNOM načinu razmišljanja o sebi i sopstvenom postojanju.“ – Danijel Pinčbek

Sama priroda ciklusa jeste da se ponavlja. Dakle, svaki put kada stupa završetak jednog ciklusa, po definiciji to je takođe početak sledećeg. Ključ u ovome je dospeti na početak onoga što je novo, jer ciklusa mora proći kroz kraj onoga što već postoji. I dok je ova predupredljiva priroda ciklusa očigledna kada govorimo o manjim razmerama, kao što su period od godinu dana ili faze meseca – za kosmičke cikluse ipak nije tako očigledno; na primer solarni sistem koji se kreće kroz galaksiju. Ovo je momenat kada poruka Maja stupa na scenu. Prepoznali su prirodu vremenskog ciklusa  davno pre nego što je nauka opisala putovanje kroz nebesa. Njihovi čuvari vremena očuvali su njihovo znanje i inkorporirali ih u priče o univerzumu i životu, nenaučnim opisima stvaranja i uništavanja, rođenja i smrti, početka i kraja.

Znajući da 2012. nije kraj već početak nove Ere, kako biste voleli da živite tokom ovog novog doba?


Vremenski ključ #3

Nova otkrića pokazuju da o vremenu možemo misliti kao esenciji koja prati isti ritam i cikluse koji upravljaju svime počev od najsitnijih čestica pa sve do galaksija.

„Kao ljudska bića, mi smo obdareni slobodom izbora, i ne možemo nametati našu ODGOVORNOST na ramena Boga ili prirode. Moramo je preuzeti na svoja pleća. Ostaje na nama da odlučimo.“

Činjenica da je Ajnštajnova teorija relativiteta zauvek spojila naše ideje prostora i vremena u jednu suštinu poznatiju kao „space/time“ ili ti prostorno vremenska realnost. Druga činjenica je da događaji u svakodnevnom životu, stvari poput romansi, ratova i mira, planetarnih orbita i fluktuacija na berzi, uzdizanje i raspad civilizacije itd… dakle sve ove stvari se dešavaju unutar prostorno-vremenskog aspekta. Treća činjenica je da stvari koje se događaju napomenutom aspektu (prostor-vreme) prate prirodni ritam, ritam koji može biti obračunat i meren. Ove činjenice nose sa sobom dve moćne implikacije. Vremenski ključ #3 je prva. Ona kaže da nova otkrića pokazuju da mi o vremenu možemo misliti kao o nekoj „stvari“. To je suština koja prati isti ritam i iste cikluse koji upravljaju svime kao što smo već napomenuli – od najsitnijih čestica pa sve do galaksija.

Sada imamo razloge i alate da razmišljamo o vremenu na nov i moćan način. Umesto što bi razmatrali minute svakoga dana… to je jednostavan način prirode da „održava redosled odvijanja događaja“, kako se oni ne bi dešavali svi istovremeno. Kako je pionir fizike Džon Viler jednom rekao, fraktalno vreme demonstrira da sada možemo misliti o vremenu kao o nekoj vrsti koda koji povezuje prošlost sa budućnošću. I poput bilo kog drugog koda, on takođe može biti „hakovan“ i pročitan, tako i poruka Majanskog kalendara može biti dešifrovana i pročitana baš kao i članci ovoga teksta.

Ako je Svrha vremena da služi čovečanstvu kao kodirani glasnik, kakav je onda vaš trenutni odnos sa vremenom? Smatrate li ga prijateljem ili ne?


Vremenski ključ #4

O stvarima koje se dešavaju u vremenu, mi možemo misliti kao o mestima unutar ciklusa – tačkama koje mogu biti izmerene, obračunate i predivđene.

„Svaka osoba, svi događaji vašeg života su privčeni jer su jednostavno tu. Ono što ćete izabrati da uradite sa njima je apsolutno vaš izbor.“ – Ričard Bah

Za neke ljude, ova perspektiva vremena je čudan način razmišljanja o stvarima. Za druge pak, ona je zasigurno nekonvencionalna, što je takođe ima savršenog smisla. Ideja je fascinantna. Implikacije su duboke, misterizone čak stimulišuća. Dok su oni u izazovu koji je vrlo sličan načinu na koji smo mi podučavani da mislimo o Univerzumu, mi takođe pronalazimo u ovim mogućnostima i bivamo snažno privučeni k njima. Želimo znati više. Shvatamo da želimo primeniti ovo novo razumevanje vremena u stvarnom svetu i kako bi ono našlo smisao u svemu, počev od tragedija života pa sve do misterija budućnosti, i mi to možemo. Izvodljivo je!

Iako nam kvantni naučnici govore da nikada ne možemo predvideti tačnu budućnost, ono što možemo predvideti jesu mogućnosti za budućnost. I to je tačno ono što ponavljajući ciklusi postojanja demonstriraju. Svaki put kad ciklus otpočne, on ponavlja generalnu uslovljenost koja čini nešto mogućim umesto preciznog ishoda. Na primer, kao što uslovi u Zemljinoj atmosferi mogu stvoriti savršeno okruženje za tornado iako se taj tornado možda i neće formirati, vremenski ciklusi takođe mogu zajedno da doprinesu svim okolnostima kako bi vodili određeni događaj u istoriji a da se on nikada nije ponovio u sadašnjosti.

Ako događaji nisu tako česti i ako mogu biti izmereni, obračunati i predviđeni, kako se vi osećate povodom događaja koji su se dogodili u vašem životu sve do danas?


Vremenski ključ #5

Ako znamo gde se nalazimo u ciklusu, onda možemo znati šta da očekujemo kada se on ponovi.

„Odlučiti… biti na nivou izbora, jeste preuzimanje odgovornosti za Vaš život i obitavanje u kontroli vašeg života.“ – Abi M. Dejl

Ako zaista možemo misliti o vremenu u Univerzumu na isti način na koji možemo misliti o stvarima koje nam se dešavaju u životu – kao događaji koji ga popunjavaju – onda ciklusi unutar vremena mogu biti izmereni na isti način na koji merimo stvari koje se događaju. Baš kao što možemo predvideti ciklični povratak komete koja juri Univerzumom, odjednom mi možemo ukazati i na godinu gde će uslovi koji vode do uzdizanja civilizacije, rata ili možda čina lične izdaje nastupiti ponovo.

Lepota ovakvog razumevanja je da zajedno sa momentima našeg vremena koji su odgovaraju „haosu“, takođe možemo ukazati na momente u našoj budućnosti koji odgovaraju Miru. Iz razloga što su svi ciklusi bazirani po prirodnom ritmu, mi možemo iskoristiti univerzalne kodove koji upravljaju svim stvarima bilo da je to kretanje kvantnih čestica ili oblik koji naša galaksija, u vidu formule koja zauzima poziciju nagađanja u pronalaženju mesta u vremenu za kojima smo tragali.

Ako možete preuzeti posao nagađanja naše budućnosti, kako biste orkestrirali vaš put kroz izazovna vremena?

Vremenski ključ #6

Kalkulator vremenskog koda pokazuje kada možemo očekivati uslove iz prošlosti da se ponove, ali ne same događaje.

„Ne radi se o tome KO ste ili ŠTA predstavljate. Bitni su IZBORI koje činite.“ – Sol Luckman

Kalkulator vremenskog koda nije ograničen samo na glavne događaje globalne razmere. Takođe funkcioniše za stvari koje se događaju u svakodnevnom životu. Počev od sitnih radosti i kriza u našim ličnim životima pa sve do ratova i mira između nacija, čini se da uslovi koji vode do ključnih momenata u životu se ponavljaju kao ciklusi, veliki i mali, i oni prate prirodni ritam. Da bi koristili cikluse u našim životima, moramo prepoznati obrasce: gde počinju, kako se odigravaju, i kako očitati njihov tajming. Da razjasnimo, Vremenski ključ #6 tvrdi da Kalkulator vremenskog koda nam pokazuje kada možemo očekivati uslove za ponavljanje prošlosti – nikako same događaje.

Ovo je upravo stavka zbog koje je Kalkulator vremenskog koda tako važan. Ujedno sa ponavljajućim ciklusima koji čine uslove mogućim, svaki ciklus takođe sadrži izborne tačke. Izborne tačke – odnosno momenti u vremenu kada se promene lakše prolaze i kada su najefektivnije. Dakle, dok se teme globalnog rata i lične izdaje  i mira same po sebi mogu svrstati unutar vremenske linije (raspona), sam ishod za svaku od navedenih NE MOŽE. Kao što je i slučaj sa svim ljudskim iskustvima, pitanje je šta mi radimo u uslovima koji su nam predstavljeni i koji ispisuju sledeće poglavlje našeg iskustva.

Ako ste svesni dolazećih uslova sa kojima ćete se suočiti, vi ne biste morali da momentalno reaktivni (što uglavnom uključuje paniku). Onda kada ste unapred upozoreni… šta mislite hoće li se akcije koje preduzimate doprineti nekoj razlici?


Vremenski ključ #7

Trenutno doba u kome živimo, počelo je 11. Avgusta, 3114. godine p.n.e. Njegov kraj signaliziran je retkim poravnanjem našeg Sunčevog sistema sa centrom galaksije Mlečni put, 21. Decembra 2012 – na događaj koji se poslednji put odigrao pre 26.000 godina.

„Veruj svome instinktu do samog kraja, čak i kad deluje potpuno nelogično.“ – Ralf Waldo Emerson

Mezoamerički učenjak Džon Major Dženkins (Kosmogeneza Maja 2012 – Bear&Company, 1998god.) elokventno opisuje ideju ljudskih životnih ciklusa unutar kosmičkih, spirtualnih ciklusa. On kaže da je 260ti dan Tzolkin kalendara (duhovnog/proročkog kalendara drevnih Maja) zasnovan na periodu od 260 dana što je period ljudske embriogeneze. Na višem nivou, 260todnevni Tzolkin kalendar simbolizuje 26.000 godina dug period precesija ravnodnevnica, što mi možemo nazvati ljudskom duhovnom embriogenezom. Vremenski ključ #7 sumira sve ove ideje, i kaže da je kraj trenutnog doba počeo 11. Avgusta, 3114. godine p.n.e. je signaliziran retkim poravnanjem u našem Sunčevom sistemu sa jezgrom (centrom) galaksije Mlečni put 21. Decembra 2012. godine i da se ovaj događaj poslednji put odigrao pre nekih 26.000 godina.

Moderni naučnici prihvataju se se ovo galaktično poravnanje događa. Oni takođe prihvataju da Majanski kalendar beleži taj događaj. „Nema pogovora da se jedan od velikih ciklusa tradicionalnog i drevnog Majanskog kalendara završava u to vreme 2012. godine,“ rekao je Dr. Edvard C. Krup, direktor Grifit Observatorije u Los Anđelesu, Kalifornija. Pitanje koje je često postavljano jeste, „Šta to znači?“ Pa, sa jedne strane, imate one koje otpisuju fenomen kao malo više od interesante čudnosti da smo toliko srećni što možemo svedočiti tome u sopstvenom životnom veku. Pored njih, drugi sugerišu da zatvaranje jednog velikog ciklusa obeležava konvergenciju retkog kosmičkog procesa sa implikacijama koje variraju od radosnih do zastrašujućih.

Biranje između radosti i straha je Izbor. Koji bi vama bolje služio dok se ovaj fenomen približava?


Vremenski ključ #8

Drevne tradicije dele Zemljinu 25.625 godina dugu orbitu kroz 12 sazvežđa zodijaka – precesije ravnodnevnica – u pet doba civilizacije koji traju po 5.125 godina svaka.

„Ključ vašeg univerzuma je da vi možete birati.“ – Karl Frederik

Baš kao što sunce izgleda niže na nebu tokom zime nego što je to leti, sazvežđa izgledaju kao da se uzdižu i postavljaju na različite pozicije u različito vreme zavisno od toga gde se nalazite na vašem putovanju. Ova promena je prepoznata u civilizacijama od drevne Indije do drevnog Egipta. Na osnovu trenutne brzine kretanja Zemlje kroz univerzum, čitavo naše putovanje kroz svih 12 sazvežđa iznosi odprilike 25.920 godina, ili ako zaokružimo to onda iznosi 26.000 godina radi lakše upotrebe. To taj vremenski period u kome Zemlja prolazi kroz pet doba civlizacija unutar jednog ciklusa koji traje kao što smo rekli 26.000 godina, dok svako doba pojedinačno traje nekih 5.125 godina.

Dakle, donja granica ideje o procesiji je u tome što se pejzaž noćnog neba menja kako prolazimo u svojoj putanji kroz nebesa, podsredstvom ovih širokih vremenskih perioda. A naše znanje o ovom putovanju, daje još šire značenje nečemu što nazivamo Doktrina civlizacijskih doba, kao i našem prolasku kroz zodijak. Vremenski ključ #8 sumira navedeno.

Jeste li ikada istraživali sazvežđa i cikluse zodijaka? Ako niste, možda ćete želeti da naučite više o njima, dok oni budu igrali specifičnu ulogu u oblikovanju budućnosti.


Vremenski ključ #9

Pozicija Zemlje unutar galaksije stvara moćne promene koje signaliziraju kraj jednog doba i početak sledećeg. Znanje ovih ciklusnih promena je poznatno kao Doktrina civlizacijskih doba (Doctrine of World Ages).

„Sopstvo nije nešto što je već gotovo (ispunjeno), već nešto što se nalazi u konstatnom formiranju kroz čin Izbora.“ – Džon Devej

Svakih 5.125 godina prirodne promene u poziciji Zemlje u svemiru stvara astronomsko poravnanje koje signalizira kraj jednog nebeskog ciklusa i početak sledećeg. Drevni narodi nazvali su periode vremena između takvih poravnanja nazivali civlizacijskim dobima. Promene u klimi i nivou mora, civilizaciji i životu koje su praćene „skokovima“ u prošlosti, bili su tako veliki da u momentu kada su se događali, postojećem svetu je bilo neminovno da se okonča. Zbog jasnoće, ne radi se o samom kraju planete; već je njena lokacija u orbiti TA koja pokreće promene. Baš kao što je kraj noći neophodan deo 24h dana i što omogućava svitanje sledećeg dana, kraj jednog doba je neophodan deo u našem 5.125 godina dugom ciklusu koji rađa novo doba.

Sa ove perspektive, veliko rođenje koje 2012. godina olakšava je spiritualno rođenje; to je evolucioni skok ljudske vrste i odgovor na galaktičke i ciklične promene Zemljine orbite. Znanje o ovim ciklusima, kao i o tome šta se dešava za vreme njihovog odigravanja je danas poznato kao Doktrina civilizacijskih doba.

U kom je stanju vaša spiritualna posvećenost? Kako možete iznedriti dublje spiritualno posvećivanje u budućnosti?



Vremenski ključ #10

Vedske tradicije opisuju produženo vreme privrženosti, izražene u akciji (bhakti), koje je počelo oko 1898 i traje daleko izvan završnog datuma Maja.

„Sudbina nije stvar šanse, već stvar izbora! Ona nije stvar koju trebate čekati, već je stvar koju treba postići!“ – Vilijam Dženings Brajan.

Ako smo zapravo u 5.000 godina u mraku Yuga koji je počeo 3102. godine p.n.e. kao tradicionalni datum početka Kali Yuga-e, onda nas ovo smešta jedan vek unutar ovog jedinstvenog podciklusa koji je počeo oko 1898. godine. Dakle, mi možemo shvatiti ovaj podciklus kao oazu svetla usred široke pustinje tame, kao buđenje koji nas priprema za podsećanje mračnog ciklusa i zbog tranzicije u sledeću ciklus Yuga-e svetla.

Ovaj ciklus unutar ciklusa je opisan u literaturi i nazvano kao vreme povećanog bhakti uticaja. Bhakti je sanskritska reč za „privrženost“. Dakle, stoji da smo mi sada unutar mračnog ciklusa živeći kratko vreme pojačane privženosti i zalaganja koje nas nosi kroz završetak najmračnijeg ciklusa. To je period pojačanog zalaganja za koje se veruje da je poslednji ciklus ovog 10.000 godina dugog ciklusa. Dok učenjaci danas vrlo zagrejano debatuju o realističkoj prirodi takvih širokih vremenskih perioda, činjenica da ono traje tako dugo je moćni indikator da Vedska tradicija ne vidi kraj 2012. godine kao kraj jednog doba u smislu kraja same planete. Umesto toga, oni kao da se slažu da je tama Kali Yuga-e neophodni metež koji „taba“ put našoj evoluciji iz jednog oblika postojanja ka drugom.

Kako vi praktikujete vaše duhovno zalaganje? Kako biste dalje mogli izneti Svetlost vas samih u ovom ciklusu tame?


Vremenski ključ #11

Obrasci koji su namenjeni u ranijem vremenu u istoriji, imaju tendencija da se ponove sa većim intenzitetom u kasnije.

„Ako bismo mogli da odgajimo jednu generaciju sa bezuslovnom Ljubavlju, ne bi bio nijedan Hitler. Moramo učiti narednu generaciju dece od Prvog dana da su oni odgovorni za sopstvene živote. Najveći dar čovečanstva, ali možda i najveća kletva, je što imamo slobodu izbora. Mi možemo načiniti sopstveni izbor koji ima korenje u Ljubavi ili u strahu.“ – Dr Elizabet Kubler Ros

Dok je neporecivo da odnos između ciklusa vremena i događaja naše prošlosti zaslužuju više studija, iz rezultata koji su otkriveni sve do danas, tri principa su postala veoma jasna:

Prvi princip je da se uslovljenost prirode, uključujući i ljudske događaje, postoji, čak se šta više ono ponavlja u ciklusima. Drugi je da se uslovi jednog ciklusa često ponavljaju u sledećem ali sa velikom raznolikošću u ekspresiji. I treći princip je povratak prethodnih uslova može biti predviđen umesto samog događaja.

Dakle, od iskustava braka i razvoda, uspeha i gubitaka, pa sve do ciklusa rata i mira, jasno je bez ikakvih sumnji da se isti obrazac može pojaviti u životu, iznova i iznova. I kada se to desi, nije neobično da se ponavljajući obrazac predstavi kao još jača ekspresija od obrasca koji se ranije manifestovao i često to je jedan od onih koji vam privuku pažnju ili ostave utisak. Činjenice o „napadu“ 11. Septembra ilustruju ovu poentu kroz ponašanje, lokaciju, i na način kroz koji su one izvršene. Vremenski ključ #11 sumira ovu tačku.

Osmotrite sopstveni život. Koje obrasce vidite da se ponavljaju? Koje obrasce (a da vam prethodno više ne služe) ste spremni odbaciti?


Vremenski ključ #12

Koristeći obrasce ljudskih događaja, Zemljinih događaja, i onih nebeskih, možemo stvoriti dosledan način za pregledanje prošlosti kao realističnog prozora u 2012. godinu.

„Onaj koji je slobodan, zna kako da u svojim rukama zadrži moć odlučivanja.“ – Salvador De Madariaga

Kao što smo videli u prethodnom odeljku, Kalkulator vremenskog koda ukazuje nam na precizan datum u istoriji, ali bez način za njegovo eksplorisanje šta on označava, takvi datumi su samo beznačajni brojevi. Da bi ovi datumi dobili na značaju, mi moramo gledati kroz različite tačke u vremenu koristeći isti okvir za gledanje. Na osnovu razgovora koje je Gregg imao sa ljudima širom sveta poslednjih 25 godina i pitanja koja su usledila, odabrao je tri kategorije koje obavljaju isključivo to. Okvir koji će pomoći u otkrivanju smisla prošlosti je šablon (obrazac) sačinjen od tri različita događaja:

1.                       Ljudski događaji,
2.                       Zemaljski (planetarni) događaji,
3.                       Nebeski (celestijalni) događaji.

Ako u prošlost pogledamo koristeći ove tri kategorije poput sekača za kolače, mi onda možemo uporediti jabuke sa jabukama kroz istraživanje termina o tome šta realistično možemo očekivati u 2012. godini. Vremenski ključ #12 sumira ovu tačku, podsećajući nas da korišćenjem obrasca ljudskih, Zemljanih i nebeskih događaja mi stvaramo dosledan način pregledanja prošlosti kao realistički okvir ka budućnosti vezano za opštenost 2012 godine. Jednom kada to učinimo, obrasci toga šta možemo uraditi postaće mnogo jasniji.

Izdvojite malo vremena da zapišete datume značajnih trenutaka u vašem životu. Zatim se posvetite njihovom prostudiranju i sticanju više informacija koje vam mogu pomoći da izaberete vašu budućnost.


Vremenski ključ #13

Nema ničega u geološkim zapisima koji bi sugerisali da će se Zemljino magnetno polje okrenuti pre, ili odmah nakon datuma završetka ciklusa 2012. godine.

„Znati nešto a ne učiniti ništa, je zapravo ne znati uopšte.“ – Leo Buskaglija

Skorašnja otkrića u pogledu na rad magnetnog polja Zemlje sugerišu da umesto jednog polja zapravo postoji više njih koji se spajaju ili uparuju da bi stvorili magnetni štit koji nas štiti od sunčeve energije. Bilo šta što stvara smetnje unutar Zemlje koji su dovoljno veliki ili unutar same atmosfere, bi verovatno mogli da poremete balans tog polja. Drugim rečima, bilo šta što udari dovoljnom snagom može poslati sistem u kovit.

Iako postoji broj scenarija koji bi mogli za posledicu imati takav efekat, najveći interes pojedinca je u sledećim:

  • Masivne solarne baklje,
  • galaktički super-talasi,
  • fizičko uzdrmavanje planete podsredstvom asteroida ili meteora
  • ili efekat vrlo bliskog orbitalnog tela kao što je asteroid, kometa ili planeta.

Sve ove stvari su mogućnosti i, pošto su previše pojednostavljene, dovoljne su za opis „suspenzije“ mogućnosti o smeni polova u 2012. godini. Iako zasigurno zvuče zlosutno, geološki zapisi koji opisuju gde se nalazimo danas, stavili su nam do znanja da apsolutno nema razloga sumnjati da ćemo bilo koji od ovih događaja videti pre 2012. godine ili u bliskoj budućnosti nakon 2012.

Koje strahove vi gajite kada pominjemo prethodno navedene velike prirodne katastrofe. Pokušajte dozvoliti sebi da osetite te strahove kompletno i posmatrajte kako se rasturaju kada izaberete da ih ne potiskujete…


Vremenski ključ #14

Obrazac Vremenskog koda pokazuje da su Ljudski, Planetarni i Celestijalni (nebeski) uslovi današnjice u istom dometu kao i ključne reference datuma u prošlosti. Drugim rečima, promene koje imamo danas su upravo ono što bismo očekivali kao kraj jednog doba.

„Dok nastavljate da šaljete Ljubav, energija koja vam se vraća je regenerativna spirala… Dok se Ljubav akumuliše, ona održava vaš sistem u balansu i harmoniji. Ljubav je alat za sve, a njen rezultat (krajnji produkt) je još više Ljubavi.“ – Sara Padison

Dok je praktično nemoguće znati sa sigurnošću šta tačno 2012 – kraj jednog doba naše civlizacije ima pripremljeno za nas, mi pak možemo znati vrlo pouzdano činjenice koje su slični ciklusi i „zasejne tačake“ unutar tih ciklusa sadržale u prošlosti. Naoružani činjenicom koju nam je Kalkulator vremenskog koda pružio, mi sada možemo izgraditi razumnu sliku onoga što možemo očekivati dok se krećemo kroz datum završetka 2012. godine pa čak i nadalje. I mi to možemo učiniti pouzdano jer postoji jasan preporučeni datum koji su Maje dizajnirale u svoj kalendar. Uslovi vezani za doba prošlosti u koje smo upućeni opisuju šta možemo očekivati u godinama pre i neposredno nakon 2012. i završetka Majanskog kalendara.

Iako postoji više od 12.000 godina u razmaku između dva ciklusa od 13.824 godine p.n.e. i 1155 godina p.n.e, interesantno je, generalno gledajući, da su uslovi izvanredno slični. Promene današnjice su baš ono što bismo očekivali kao kraj jednog doba. Sa ovim uslovima u glavi, retko poravnjanje označeno zimskim solsticijem Decembra 2012 izgleda kao kosmički marker koji su drevne Maje a ostali identifikovali kao vreme jako velikih i cikličnih promena na Zemlji. Ali kao dodatak fizičkim promenama na samoj Zemlji, oni su prorekli o emocionalnim i duhovnim promenama kroz koje ljudi na Zemlji prolaze zajedno sa novim vremenom, ostrvima i okeanima i klimom koju nosi ovaj talas promene.

Zamislite sebe da živite u svetu koji je manje komercijalan i materijalan, a više povezan sa jednostavnom radošću koju priroda, porodica i zajednica donose. Kako vam se ovo čini?


Vremenski ključ #15

Postoji koncenzus među najvećim umovima našeg vremena da trenutno trošenje prirodnih resursa, eksponencijalno rastuća populacija, globalno siromaštvo, takmičenje i potrepštine života sudeluju ka „uskom grlu“ kako vreme prolazi.

„Harmonizovanje srca i mozga kroz Ljubav je ono što može uspostaviti potpunu inteligenciju, dovesti kompletno Sopstvo, gde dete može gledati ka životu i shvatiti da ne postoje „slepe ulice“ već da uvek ima mogućnosti. Najveći poklon koji roditelj može dati detetu tokom svih uspona i padova jeste Ljubav.“ – Dok Čildre

 Kroz izvestan broj eseja i izveštaja, eksperti su predstavili jak slučaj za jednu-jedinu, prostu činjenicu: Naša civilizacija ne može opstati na istoj putanji nasilnog takmičenja, uvek-ekspandirajućim ekonomijama, konstantnim pražnjenjem resursa, i našim doprinosima efektu staklene bašte i klimatskih promena kroz koje smo putovali poslednjih 100. godina.

Sastajanje toliko mnogo različitih problema i kompresovano u tako kratak period je ono što harvardski biolog E.O. Vilson zove „Usko grlo u vremenu“. On definiše ovo kao period maksimalnog stresa u polju prirodnih resursa i ljudske genijalnosti. Poenta koju je časopis „Scientific American (Septembar 2005) prikazao je da dok su svi ovi scenariji pojedinačno katastrofalni, svi se dešavaju upravo sada. Vremenski ključ #15 sumira ovo. Danas, providan broj kriza i opseg njihovih posledica su jasni indikatori da se mi krećemo ka konvergentnoj tački gde nešto mora biti dato.

Izdvojite momenat i kontemplirajte ulozi koju igrate u „uskogrlnom“ vremenu. Sa kojim sitnim koracima možete početi u vašem životu kako bi ispustili ovo usko grlo?


Vremenski ključ #16

Rezultati su upečatljivi: Fokus i življenje bazirani na srcu imaće direktan efekat na to kako doživljavamo 2012. i našem vremenu promene.

„Otkrićeš da je je prava Ljubav milionima milja iznad zaljubljenosti u nekoga ili nešto. Kada načiniš taj korak i osetiš saosećanje umesto krivice ili samoprekorevanja, srce se otvara ponovo i nastavlja da to čini.“ – Sara Padison

Nova otkrića povezuju fiziku fokusa zasnovanog na Srcu – baš kao što su pokazala iskustva koje smo imali u Tibetskim manastirima – sa onim što se dešava u svetu, nam govore da kako mi doživljavamo tranzit 2012. godine se čini da je uveliko samo na nama! Rezultati otkrića su konačni. Način na koji se mi osećamo povodom naših iskustava ima direktan uticaj na ono što ćemo zapravo iskusiti.

Vremenski ključ #16 to sumira, izričući da su rezultati konkluzivni. Fokus baziran na Srcu i sam život koji se živi Srcem imaće direktan uticajna ono što mi doživljavamo 2012. i globalnoj promeni koja sledi kroz svršetak ovog doba.

Za naše sastanke sa 2012. godinom, ovde se izlaže predlog da ako živimo život fokusirani an sve loše stvari koje se „mogu“ dogoditi, onda možemo propustiti samo životno iskustvo koje bi doslovno sprečilo da se sve te stvari dogode. Nasuprot tome, ako prepoznamo našu individualnu moć Srca i fokus baziran na njemu, i dok razumemo kako ta moć može biti upregnuta i dovedena u kolektivan talas koji direktno utiče na polja koja podržavaju život na Zemlji, to je zapravo trenutak kada možemo takođe otkriti da su „nadajuće“ deskripcije onoga što sledi nakon 2012. više metaforički izražene. Naučili bismo da DOSLOVNO imamo moć da stvorimo predivan novi svet. Ključ u svemu ovome je da jedini način na koji bi se ovo postiglo jeste zajednički rad, dakle sarađivanje.

Kad i sa kime se osećate blisko Srcu? Sledeći put kada osetite da vam je Srce zatvoreno (stegnuto) uložite malo truda da ga otvorite. Kako ovaj predstojeći Skok čini da se vi osećate?


Vremenski ključ #17

Suočeni sa velikim brojem i jačinom potencijalnih scenarija za „okončanje“ sveta u 5.125 godina ljudske istorije, sada otkrivamo da je ključ naše tranzicije u našem kolektivnom osećaju povodom promene (Skoka Svesti).

„Moje je lično mišljenje, ono koje ja delim sa možda milion drugih ljudi, da se vreme sazrevanja božanskih semena brzo približava i da aktivacija globalnog svetlosnog tela vodi ka hiper komunikacijskoj revoluciji sa sposobnošću da se ujedini čitavo čovečanstvo kao raznolika, prosvetljena Svest.“ – Sol Lukman

Uopšte ne mora značiti slučajnost da je inicijativa globalne koherentnosti počela da se razvija tek u prvim godinama 21. veka. Jer sada, na kraju našeg velikog doba civilizacije, na kraju vremena, prema informacijama koje nam eksperti izlažu u kojima se govori da se suočavamo sa najvećim brojem izazova koji ujedno poseduju i najjači uticaj, što može biti deo tog izazova ali i pretnje u ovih 5.125 godina zapisane ljudske istorije. Apsolutno ima smisla da bi sada našli načina da se suočimo sa tim izazovima. Sada, mi saznajemo da neki od izazova u sebi nose potencijal da zauvek zbrišu život kakav poznajemo na planeti Zemlji. To je tačno isto vreme kada otkrivamo da smo rođeni sa moći da harmonizujemo naša tela prema poljima koji podržavaju život na Zemlji, i to na način da možemo ublažiti mogućnost najveće patnje stvorene tim izazovima. Ironija je da način na koji ovo činimo kroz tih, neverbalni jezik Ljudskog Srca... način koji je tačno tako opisan u našim najdrevnijim i najdragocenijim duhovnim tradicijama.

Načini svestan izbor (donesi svesnu odluku) kako bi video oblikovanje našeg sveta u čudesnom, isceljujućem pravcu. Potroši najmanje tri minuta dnevno predviđanjem sopstvenog života i sveta u takvom stanju, i znaj da TI PIŠEŠ svoju budućnost kada tako činiš.

Vremenski ključ #18

21. Decembra 2012, je redak i moćan okvir prilika za naše kolektivno iskrsavanje u naš najveći potencijal.

„Nijedan poeta ne peva zato što mora da peva. Barem nijedan veliki poeta. Veliki poeta peva zato što je izabrao da peva!“ ~ Miloš Zen Živković

Maje su pregledale naše iskrsaanje u post-2012. doba kao početak novog ciklusa u istoriji, kompletan sa novim prilikama koje su opisane u ovom programu i više. Iz ovih perspektiva, solisticij 21. Decembra 2012, godine postaje moćan okvir za naše kolektivno iskrsavanje u naš najveći potencijal. Mogućnosti za globalno iskrsavanje u novu eru mira i kooperacije donosi u Um drevne zapise o Edenskom vrtu, mestu koje je sadržalo sve mogućnosti naše najveće radosti i srcem osećanih želja. Ako je verovati kalendarima, mitovima i proročanstvima, to je samo potencijal koji predstoji nakon 2012. godine. Mogli bismo stvoriti drugi Edenski vrt koji nastavlja tamo gde je prvi stao. Biblijske korelacije zasigurno sugerišu, ustvari poslednji put kada se Edenski vrt pojavljivao na planeti, bilo je ustvari pre nekih 5.000 godina na kraju poslednjeg velikog civlizacijskog doba. Tokom ovog vremena, naseljenici Zemlje su imali sve što im je bilo potrebno da bi živeli u balansu sa Zemljom, i kako bi uživali vitalan, zdrav i produžen život.

Kako izbori za naše post-edenske pretke posadili seme događaja za sve što bi se odigralo u ciklusu koji je sledio, oni su pokrenuli obrasce koji definišu naš današnji svet. Neki obrasci, poput oproštaja i mira, služe kao moćni podsetnici toga šta je moguće u našim životima, dok drugi kao što su izdaja i rat, su postali veliki izazov koji nas podeljuje na narode, porodice i nacije.

Kako bi Edensko doba izgledalo po tebi i kakav osećaj se rađa? Izdvoji malo vremena za meditaciju nad takvim iskustvima. Zatim izdvoji malo vremena da izraziš zahvalnost za sve što doživljavaš u ovom momentu u vremenu. Stav zahvalnosti sadrži ogromnu energiju i kapacitet isceljivanja.


No comments:

Post a Comment