MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Saturday, April 25, 2015

SVE JE ENERGIJA





Kada se nasmejemo i ljudi nam odgovore osmehom potekla je reka energije ljubavi. Ako gajimo samo ljubav u svom srcu čitavo biće će nam biti harmonično, oslobođeno umora, nezadovoljstva, strahova i tuge.


If you can't explain it simply, you don't understand it well enough. - Albert Einstein
Čarobnom formulom E= mc2, Albert Einstein je dokazao da je sve u univerzumu energija i da ona može da se izračuna. Na fizičkom planu naše stvarnosti a i apstraktne realnosti naše svesnosti dolazimo do zaključka da je sve satkano od energije. Koncept univerzalne energije nije ništa novo. Drevni Kinezi su energetski tok nazivali „chi” , hindusi „prana”. Discipline koje su razvile obe kulture,  t'ai chi i yoga, svakako su bazirane na protoku energije i centriranju nje same u nama i oko nas.
Osetite energiju
Kada smo centrirani osećamo i zračimo harmonično ne samo sa sobom i u sebi već i sa drugima. Svaki proces u kojem dovodimo svoje biće u stanje centriranja u stvari je čin balansiranja nas samih i univerzalnog protoka energije.
Neke tehnike koje potiču iz yoge omogućavaju nam da osetimo energiju, sopstvenu, energiju drugih ljudi, bića, kao i prostora, univerzuma. Osnovna vežba koja se pominje u literaturi je stimulisanje čakri na rukama tako što spojimo dlanove, protrljamo ih jedan o drugi kao kada nam je hladno. To radimo tridesetak sekundi sve dok ne osetimo prijatnost ugrejanih dlanova. Prestanemo sa trljanjem, spojimo dlan o dlan, i prste držimo spojene i prave. Sada polako odvajamo dlanove jedan od drugog pri čemu možemo da osetimo strujanje, blago trnjenje, kao da nam se dlanovi sami odguruju jedan o drugi, a ponekad možemo da osetimo kako nam je teško da ih razdvojimo.
Energetsko polje koje osetimo između dlanova je u stvari naša aura, polje koje nas okružuje i štiti.
Vidite energiju
Za ovu vežbu potrebno je da pronađemo tamnu pozadinu u kući. Možemo da zakačimo na zid neki veći komad tamne odeće, nekog tamnijeg prekrivača ili čak da nam ugašeni ekran televizora posluži kao pozadina. Ugasićemo sva svetla, navući roletne i upaliti jednu sveću koju postavimo iza sebe. Protrljamo ruke kao da ih grejemo, spojimo dlanove, zadržimo tako nekoliko sekundi i onda krenemo da ih razdvajamo.
Sada stavimo ruke ispred tamne pozadine, fokusiramo pogled na pozadinu i vidimo tanku sjajnu treperavu liniju oko svojih prstiju. Fizičku auru nije uvek lako videti. Velika želja, emitovanje energije u vidu želje, može da nas dovede do toga da zapravo počnemo da vidimo svoje isijavanje. Želja i koncentracija projektuju energiju tako da svoje polje aure možemo da vidimo jasnije.
Telekineza i teleportacija
Majstori koji su ovladali tehnikom osećanja i viđenja energije kažu da je moguće komunicirati sa energijama drugih ljudi, slati im mentalne poruke, pa čak pomerati predmete. Postoji jedna vežba sa kašikom kojom možemo da uđemo u svet telekineze i teleportacije.  Sve vreme držimo zatvorene oči, nalazimo se u prijatnom prostoru bez zvukova i mnogo svetla.
Mentalno se udaljimo od svih misli i zvukova. Prvo protrljamo dlanove, kao da ih grejemo, zadržimo ih tako nekoliko sekundi, odvojimo i uzmemo kašiku u ruku. Osetite površinu kašike ne razmišljajući mnogo o njoj kao predmetu. Osetite energiju kašike i probajte da je spojite sa svojom energijom. Zamislite da se atomi metala u vašim rukama mešaju sa atomima vaših prstiju, sa vazduhom oko vas i počinju da teku kao voda. Zamislite da se vaša energija i energija kašike prepliću i postaju tečne. Počećete da osećate energiju u vidu toplote samog metala. Kašika može da počne da se krivi, da „curi” – ovde treba stati!


No comments:

Post a Comment