MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Friday, January 19, 2018

NAJCESCA PITANJA KOJA POSTAVLJATE SEBI, U VEZI P.E.A.T.a I RADA NA SEBI, EVO ODGOVORA !



Sta je to PEAT i kako vam procesor PEAT-a pomaze da           svoj zivot ucinite kvalitetnim?

  NAJCESCA PITANJA KOJA POSTAVLJATE SEBI, EVO ODGOVORA !  

     Sta ce vama TO? Ako zelim promene u svom zivotu, ucinicu ih sam (najverovatnije od ponedeljka). Imam prijatelje i porodicu, uz njihovu pomoc i uz dostupnu literaturu koja mi u tome moze pomoci promenicu svoj zivot i uciniti ga boljim. Najzad zasto bih placao za nesto sto mogu i sam da uradim?

Da li ste zaista u stanju da to sami uradite?

     Da, ali kako? Uz koliki napor i sa kakvim rezultatima? Koliko ce vam vremena trebati? Koliko truda, pa i novca da to postignete? Hocete li postaviti sebi prava pitanja (Koji su vasi problemi, sta bi ste kod sebe promenili, kako bi ste to ucinili, sta vas sputava da to postignete, imate li snage i volje da se promenite, bojite li se osude okoline, pomanjkanja motivacije, besmislenih izgovora, pomanjkanja iskrene zelje da TO uradite…)
     Tesko da na sva ova pitanja mozete da date valjan odgovor obzirom na cinjenicu da smo svi mi, veoma subjektivni kada procenjujemo i ocenjujemo sami sebe.

Mogu li vam prijatelji i clanovi porodice pomoci u vasim nastojanjima?

     Cesto se za savet obracamo ljudima koji su nam bliski i zele nam dobro. Nazalost sve sto bi mogli da vam preporuce proistice iz njihovog (a ne vaseg) pogleda na svet. Cesto svoje savete daju bez uvazavanja onoga sto vi jeste, rukovodeci se onim sto oni smatraju vaznim (vasi roditelji “projektuju” svoje nerealizovane ambicije, cesto tvrdeci da je to najbolje za vas. Prijatelji vam preporucuju stvari, koje su cesto stvar njihovih a ne vasih afiniteta). Na ovaj nacin bicete liseni mogucnosti da realno sagledate svoje mogucnosti i sa njima uskladite svoje zelje i realne mogucnosti za zeljene promene.

Da li ja placanje profesionalne usluge prihvatljivo i opravdano i zasto?

     Obuceni procesor PEAT-a je osoba koja vas znalacki vodi kroz proces usmeravajuci vas na pravi nacin ka izvoru problema dajuci vam potreban podsticaj i snagu potrebnu da se suocite sa onim sto je vas istinski problem i nacin da ga prevazidjete. Kada se “savetujete” sa bliskim osobama te savete, kao po pravilu ne dozivljavate kao nesto ozbiljno i obavezujuce, ali kada te iste savete daje neko ko je strucan shvatate ih mnogo ozbiljnije i sa spremnoscu da ih usvojite.
     Kada radite sa procesorom PEAT-a to znaci da ste platili njegovo vodjenje kroz proces koji vodi ka zeljenom cilju, ali je u isto vreme i “obavezujuc” jer se placanjem iskazuje istinska potreba za promenom i rad na ostvarenju postavljenog cilja, odnosno ciljeva. Procesor vam pmaze da otkrijete uzroke koji su uslovili postojeci obrazac ponasanja koji vas sputava, njihovu eliminaciju, samim tim i promenu vaseg obrasca ponasanja na nacin koji vas rasterecuje i omogucava vam da relaksirano i na zeljeni nacin nastavite dalje.

Sta dobijate od procesora PEAT-a na kraju procesa?

     Ono sto se dobije na kraju procesa, osposobljenost da se zivi sa potpuno novom percepcijom zivota i sposobnoscu da radite ono sto zelite na nacin koji vas cini zadovoljnom i srecnom osobom. postizacete zeljene rezultate, ostvarivacete zadate ciljeve i sve to u realnim rokovima uz kvalitetnu procenu sopstvenih sposobnosti i uz rezultate koji ce vas ciniti zadovoljnom i ispunjenom osobom.



No comments:

Post a Comment