MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Monday, December 25, 2017

Vejn Dajer - Moć izjave ‘Ja Jesam’

U toku vašeg života prošli ste proces u kojem ste kreirali stanje vašeg uma koji razmišlja na način preplavljen izjavama Ja nisam. U školi, kada ste bili klinci, ocena koja nije bila najbolja značila vam je da niste baš pametni, to ste mislili u sebi. Bilo gde, gde niste osvojili prvo mesto, automatski je za vas značilo: Ja nisam talentovana. Kritikovali su vas, I vi ste odmah poverovali: Ja ništa ne valjam. Pogledate sebe u ogledalo I uporedite se sa glamuroznim filmskim modelom, ili misicom I kažete sebi: Ja nisam privlačna. Vaša veza se okonča I vi automatski mislite: Ja nisam voljena, ili Ja nisam vredna ljubavi. Ovakve misli I još mnoge, ponovili ste često u toku svojih godina odrastanja I razvoja ličnosti, I one su konačno postale vaš tvrdokorni koncept o sebi.
Prevazilaženje ovog stava Ja nisam… počinje sa time da verujete vašem unutrašnjem svetu duhovnosti. Međutim, vaš pogled na svet I vaš koncept o sebi, definisani su sa vaših pet čula. Spoljašnji svet se uvek menja, što po vašoj definiciji znači da on nije stvaran. Ova vaša svesnost da jedino ono što se nikad ne menja jeste ono što je zapravo realno, vas može odvesti do toga da doživite fantastično buđenje, upravo ovde I sada.
Prelistajte u svojoj glavi što više stvari možete koje biste voleli da definišu vaš život. A zatim načinite promenu u svojoj mašti iz Ja nisam, ili Ja se nadam da budem, u Ja jesam. Vi želite da ono što sledi nakon Ja jesam bude identično sa vašim višim Ja, što je Bog. Počnite sa svojim unutrašnjim dijalogom, tako što ćete jednostavno promeniti reči koje definišu vaš samo-koncept. Postignite to tako što ćete birati reči koje su vam privlačne da ih stavite u svoju maštu. Probajte ovo nagrađivanje vašeg unutrašnjeg sveta kao početni korak vašem pristupu asistenciji vašeg višeg Ja, I ispunjenja vaših želja.
Umesto Ja sam nesposobna da nađem posao, pređite u Ja sam sposobna. Isto tako, zamenite izjave tipa Ja nisam sposobna da živim u miru, sa Ja jesam mir. Ja nisam srećna u ljubavi, postaje Ja sam ljubav. Ja nisam vredna sreće, postaje Ja sam sreća. Reči Ja jesam, koje konstantno koristite kako biste definisali ono ko ste, I za čega ste sposobni, jesu sveti izrazi imena Bog – najvišeg aspekta vas. Odviknite se od dugogodišnje navike da uništavate reputaciju ovog svetog imena. Prestanite da koristite pežorativne nazive kako biste napadali vaše sveto Ja. Uvek neka vam je prva namera da ispoštujete svoj Božanski duh. Ovo će vam omogućiti da se uzdignete do prethodno nezamislivih visina. Naučite vaše spoljašnje Ja da prihvati neograničenu moć vašeg unutrašnjeg duha I stvari koje smestite u vašu maštu mogu postati vaša vaša realnost.

Medison Tejlor - Gde su nestali svi razgovori?



Ometanje tehnologije
Često smo namamljeni obećanjima novih tehnologija de učiniti naše živote lakšim I pomoći nam da se konektujemo sa drugima. Iako je to zapravo istinito na toliko mnogo načina, tehnologija takođe prezentuje svakome od nas i prilike da načinimo drugačije izbore u vezi toga kako provodimo vreme I u čega investiramo svoju energiju. Većina gedžeta (tehn. sparavice) osmišljena je da bi poboljšala kvalitet našeg života, ali kada sa njima provodimo previše vremena oni rade upravo suprotno od toga. Ako uvek koristimo svoje portabl mail-ove, I mobilne telefone, igramo video igre, I surfujemo internetom, mi se sve više I više udaljavamo, diskonketujemo, I bivamo ometeni. Ako postanemo svesni ovih tendencija, mi stvaramo moć da ih prevaziđemo I napravimo bolje izbore za sebe I svoje porodice.
Jednom, kada svesno odlučimo da svoje gedžete uposlimo da rade za nas, mi postajemo gospodari sopstvenog vremena. Možemo svoju punu pažnju pokloniti onome što trenutno radimo, I nećemo dopustiti da nam telefonski pozivi i ostale distrakcije ometaju, niti da nam zamene ljudski kontakt. Svako od nas ima sposobnost da svesno bira da bude još više prisutan u svom životu. U bilo kom momentu možemo odlučiti da ostavimo svoje gedžete iza sebe, I postanemo svesni prizora I zvukova oko nas, u cilju da širimo svoju svesnost I budemo u potpunosti prisutni u svojim telima I okolini.

Kada naučimo da dobro procenimo u čega zapravo mi investiramo svoju ličnu energiju, možemo biti sigurni da biramo najbolje za sebe I one koje volimo. Naši gedžeti mogu biti korisni za naša putovanja u materijalnom svetu, ali ne smemo zaboraviti da smo mi ipak spiritualna bića koja žive ljudsko iskustvo, a to podrazueva druženje sa ljudima na ličnom nivou. Izbori koji nas ožive I pomognu da se osećamo povezanim sa našim svetom I našim voljenima uvek zaslužuju našu punu pažnju I prisutnost uma, tela I duha.