MOJE MALO PARČE NEBA

MOJE MALO PARČE NEBA

Saturday, May 23, 2015

KOJI SU NAČINI DA IZBALANSIRAMO RAD NAŠIH ČAKRI?


Postoje mnogi načini da se ovaj sistem balansira, očisti energija i bolje razumeju razlozi blokada, kako bi mogli napredovati: balansirajuca terapija, uvodjenje božanske svetlosti, razmatranje detinjstva, vodjena meditacija, duhovno lečenje, regresije… 

Takodje postoje: 

SNAZNA ODLUKA , ČIST NAUM, LJUBAV I OPRAŠTANJE, MOLITVA, ZVUK, MASAŽA, PLES, JOGA, ASTROLOGIJA, REIKI, MEDITACIJA, VIZUALIZACIJA, MANTRANJE, DIJETA I VEŽBA, MUZIKA, KRISTALI I DRAGO KAMENJE, AROMATERAPIJA, ESENCIJALNA ULJA, MIRIŠLJAVI ŠTAPICI, BOJE, AFIRMACIJA, INTROSPEKCIJA I VODJENJE DNEVNIKA. 

Kao što je već rečeno, mi smo sačinjeni od vibrirajućih atoma, koji su pristupni onima koji su prijemčivi na boje i zvuk. Boja i zvuk su vrste energije, koja vibrira.Boja je vidljivi zvuk. Oba ova aspekta utiču na čakre. Posebno ako se koriste zajedno. Svaka od čakri ima svoj specifični ton na lestvici, samim tim i boju. Odredjeni tonovi i muzika mogu pomoći da se prevazidju energetski disbalansi, tako što pomažu telu da otpuste neželjenu misao i osećaj, te tako učine telo opuštenim i mirnijim. Zvuk pravi promene u anatomskom, imunom, endokrinom i neuropeptidnom sistemu. 

Kvarcni kristali privlače, transformišu, čuvaju i fokusiraju energiju. Ovo je razlog zašto se koriste u mikrofonima, radijima, TV tehnici, satovima, laserskim alatima i kompjuterima. Kristali imaju važnu ulogu u organima, tkivima i ćelijama, kao i cirkulacionom, endokrinom i metaboličkom sistemu. Kada se energija misli interaktuje sa kristalom, te misli se menjaju u harmonične forme, koje menjaju moždano talasne frekvencije. Kao takve mogu menjati svest. 

Donje čakre se okreću sporije nego one više. Donje se povezuju sa pitanjima materijalnog sveta, a više sa duhovnim pitanjima. One se okreću u pravcu kazaljki na satu, medjutim, mogu se okretati na razne načine u zavisnosti od pola. 

Koncept o otvorenosti čakri je pojednostavljenje, jer postoje različiti stepeni otvorenosti koji mogu biti doživljeni u različitim čakrama. Iako smo u mogućnosti da neke bolesti, poremećaje ili emocionalne/metalne disbalansiranosti prepišemo čakrama, ne postoji tačna kategorizacija i za razumevanje se zahteva intuitivno shvatanje. 

Kada energija čakre nije dovoljna za pravilno funkcionisanje, može biti tretirana vizuelizacijom odredjene ili suprotne boje koje bi trebale izazvati balans. 

Crvenoj je opozit plava i obrnuto. Narandjastoj indigo. žutoj ljubicasto. 


PRIMER-Alternativni tretman za ojačavanje solarnog pleksusa: žuta poboljšava kontakt ličnosti sa njenim vrlinama, te pojačava osećaj samopouzdanja. Uz to utiče na potrebu za seksom, umanjujući je. 

Personalnost obično reflektuje energiju najviše otvorene čakre ili čakre sa najviše energije ili fokusa. 
Bolesti i poremećaji dobro reaguju na tretmane bojom, kombinovane sa drugim metodama. 

Drugi načini koji koriste vibraciju boje su nošenje odeće ili nakita koji imaju odredjenu boju, kao i bojenje prostorija u kojima se boravi. Okružite sebe sa različitim bojama prirode i cveća za balansiranje. 
Može se konzumirati vibracija boje sa voćem, povrćem i sokovima. Vizualizirajte boje i absorbirajte ih kroz obojenu svetlost. Esencije boje ili vibracije mogu se unostiti u telo kroz aroma terapiju.
_________________
"APO DIPO BHAVA" - BUDI SAM SEBI SVETLOST

No comments:

Post a Comment